متن

شرح وظایف کارشناس آزمایشگاه/کارگاه

1. حضور به موقع، منظم و تمام وقت در محل کار.
  2. در صورت برگزاري کلاس، حضور کارشناس تا پایان زمان آزمایش در محیط آزمایشگاه/ کارگاه.
  3. اطلاع رسانی مناسب و به موقع درخصوص زمان بندي برگزاري کلاس ها (برنامه هفتگی)، امتحان، تحویل گزارش و ... به دانشجویان.
  4. دريافت برنامه آموزشی آزمايشگاهی/کارگاهی و اجرای آن در مقاطع مورد نظر.
  5. نصب عناوین و سرفصل هاي آزمایشگاهی و کارگاهی در تابلوی اطلاع رسانی آزمایشگاه/کارگاه.
  6. تهیه و آماده سازي وسایل، مواد و ابزار مربوط به آزمایش ها در هر جلسه برابر دستور کار جامع و مصوب ارائه شده توسط گروه آموزشی.
  7. برگزاری آزمايش های آموزشی جهت دانشجويان در مقاطع مختلف با توجه به دستور مدرس مسئول.
  8. انجام آزمايش های درخواستی با تأييد مسئول سيستم.
  9. ثبت و نگهداری دقیق فهرست مواد شیمیایی، وسایل و تجهیزات، میزان موجودی، مصرف مواد و وسایل مصرفی آزمایشگاه/کارگاه.
  10.  آشنایی کامل با خطرات مواد شیمیایی، دستگاه ها و تجهیزات و نکات ایمنی و مقابله با خطرات آنها طبق دستورالعمل های استاندارد.
  11. مراقبت و نگهداری و کنترل و بازديد منظم از سالم بودن کليه وسايل آزمايشگاهی/کارگاهی.
  12. پیش بینی و درخواست مواد و تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاه/کارگاه و پیگیری امور مربوطه.
  13. تحویل، کنترل و نظارت مستمر در نحوه استفاده وسایل و مواد مصرفی توسط دانشجویان با رعایت اصل صرفه جویی.
  14.  نظارت بر نحوه کار با دستگاه ها، استفاده بهینه از آنها و نگهداری وسایل و تجهیزات موجود در آزمایشگاه/کارگاه با رعایت کلیه استانداردهای مربوطه.
  15.  نظارت بر حفظ نظم و آراستگی آزمایشگاه/کارگاه و انجام ایمن کارهای آزمایشگاهی/کارگاهی توسط دانشجویان طبق دستورالعمل های استاندارد.
  16.  مراقبت و پیشگیری از پخش هر گونه آلودگی احتمالی در محیط آزمایشگاه/کارگاه.
  17.  پیگیری رعایت کلیه نکات ایمنی در آزمایشگاه/کارگاه (از قبیل نظارت بر تاریخ شارژ کپسول های آتشنشانی، نحوه استفاده و نگهداری سیلندر گازهای مصرفی، جعبه کمک های اولیه، وسایل برقی و ...).
  18.  درخواست به موقع و پیگیری مستمر تأمین/تعمیر/کالیبراسیون تجهیزات، مواد و وسایل آزمایشگاهی/کارگاهی.
  19.  گزارش سریع مسائل، مشکلات، حوادث، نقص فنی تجهیزات و نکات ایمنی و موارد مخاطره آمیز برای سلامت دانشجویان و پرسنل و همچنین گزارش نواقص تأسیساتی و عمرانی به مسئول مربوطه.
  20.  طبقه بندی مواد شیمیایی موجود در آزمایشگاه/کارگاه براساس اصول ایمنی مواد شیمیایی.
  21.  تهیه MSDS مواد شیمیایی و هر ماده شیمیایی جدیدی که وارد آزمایشگاه می شود.
  22.  در دسترس بودن MSDS مواد شیمیایی برای دانشجویان و سایر افراد مراجعه کننده.
  23.  نصب علائم هشدار دهنده همراه با پیام های آموزشی در مجاورت دستگاه ها.
  24.  تهیه دستورالعمل نحوه کارکرد، نگهداری، موارد ایمنی و اطلاعات فنی کلیه تجهیزات موجود.
  25.  آموزش (توضیح و تشریح) عملکرد و نحوه کار با دستگاه های موجود در آزمایشگاه/کارگاه و رعایت نکات ایمنی مرتبط با آن به دانشجویان.
  26.  نظارت کامل بر نظافت آزمایشگاه، چیدمان دستگاه ها، لوازم و نظم و ترتیب در محیط آزمایشگاه/کارگاه.
  27.  اطمینان از تأمین ایمنی و سلامت دانشجویان و کارکنان در برابر مخاطرات فیزیکی، شیمیایی، ارگونومیکی و بیولوژیکی.
  28.  عدم تحویل کلید یا مسئولیت آزمایشگاه/کارگاه به افراد غیر مسئول.
  29.  حضور و تردد افراد متفرقه در کلیه آزمایشگاه ها و کارگاه ها ممنوع می باشد.
  30.  استفاده از لباس فرم (روپوش) در محیط داخل آزمایشگاه/ کارگاه و محوطه آنها الزامی است.
  31.  رعایت مقررات اداری با توجه به آئین نامه ها.
  32.  شرکت در کلاس و کارگاه های آموزشی مرتبط با حیطه فعالیت خود و HSE
  33.  حضور اساتید و دانشجویان محترم در آزمایشگاه ها و کارگاه ها جهت انجام طرح یا پروژه دانشجویی صرفاً با مجوز کتبی مسئول مربوطه صورت می پذیرد.
  34.  براي استفاده از تجهیزات تحقیقاتی نیاز به مجوز کتبی جداگانه بجز مجوز حضور در آزمایشگاه می باشد.
  35.  در صورت بروز هرگونه مشکل، ضمن حفظ شأن اساتید و دانشجویان محترم، مسئول مربوطه را در جریان گذاشته و در اولین فرصت ممکن گزارش مکتوب آن ارائه گردد.

تحت نظارت وف ایرانی